В Бургас маските задължителни на открито, децата вкъщи

Новини

Нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса се въвеждат от днес в област Бургас. Това стана ясно от заповед на директора на здравната инспекция. Причината е завишеният брой на заболели в региона.

Носенето на защитни маски става задължително и на открити места. Изключение ще бъде направено за децата до 6-годишна възраст. Въвежда се вечерен час за децата до 18 години. Те няма да бъдат допускани на обществени места без придружител от 20 ч. до 6 ч. Преустановяват се всички събития от спортен или тренировъчен характер на открито или закрито. Това включва и националните или международни състезания. Преустановяват се и посещенията на пазари и тържища. Изключение има за тези, които са регистрирани да продават само хранителни стоки. Не се допускат сватби и погребения с присъствие на повече от 10 души.

Преустановява се провеждането на планов прием в лечебните заведения. Изключение ще бъде направено за трансплантациите на органи, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични заболявания, инвитро процедурите, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ. Новите мерки са в сила до 31 март. За последното денонощие новите случаи на Covid-19 в област Бургас са 496.

Още от Новини