В БСП съвсем изтрещяха - размахват пръст на медиите!

Новини

"БСП настояват за спешно преразглеждане на унизителната комуникационна политика на bTV спрямо партията и нейния председател". Това пишат от партията на бившите комунисти в безпрецедентно по своят ултимативен тон писмо до медията. Този документ напомня най-мрачните години на тоталитарна България и показва, че тези хора нищо ново не са научили и нищо старо е са забравили. Всичките им приказки за "демократичност", за "обновление", "ние сме на Ваша страна, на журналистите" и все в този ред, са били камуфлаж, мъгла, която да прикрие истинското лице на тази антибългарска шайка. Когато мъглата се разсея, от нея изплува грозното лице на над стогодишната групировка, която е причинила безброй беди и страдания на България и българите.

В писмо до главния изпълнителен директор на bTV Media Group Мартин Швехлак бившите комунисти настояват, че "БСП е умишлено неглижирана и отхвърлят всеки повод за внушения от страна на медията, целящи незачитането й и опитите за нейното обществено дискредитиране под всякаква форма". От "Позитано" 20 обвиняват телевизията, че БСП била неравнопоставена като присъствие спрямо присъствието на управляващите.

"Или се скрива като информация, или се представя негативно. В редица предавания отношението към представителите на БСП е тенденциозно и некоректно", пише в писмото председателят на предизборния щаб на БСП Георги Свиленски. От БСП считали подобно поведение не само за уронващо авторитета на БСП, но и за съзнателна провокация спрямо членовете на партията и нейните симпатизанти. И следва немислимото: "Настояваме за спешно преразглеждане на унизителната комуникационна политика на bTV спрямо БСП и председателя й", пишат от БСП, без да съзнават явно, че влизат във война, която вече са загубили. Човек остава с впечатлението, че това е писано през 70-те или 80-те години на миналия век, а Йордан Йотов, Мако Даков, Пеко Таков, Тано Цолов и Тодор Живков са получили своята реинкарнация в днешния "елит" на БСП.

В писмото са изброени някои примери:

В предаването "Лице в лице" (05.02.2021) при гостуването на проф. Михайлов се подават едни теми (здравеопазване, честни избори, промени в Изборния кодекс и корупция), които се заменят час преди това с други (разследване на ОЛАФ) и в студиото се оказва не сам, а с човек от ГЕРБ, който е специалист или подготвен по сменената тема.

Предаването "120 минути" водещата Мария Цънцарова (28.02.2021) представи тенеднциозно данни и невярна информация за отсъствието на депутатите от БСП през изтеклия мандат, която и до ден днешен не е опровергана официално от медията.

В сутрешния блок беше представено изследване на "Маркет линкс“ (26.02.2021), а по-късно и във всички новини на медията на въпрос: "Какво е доверието в политическите лидери?", бяха представени всички председатели на политически партии, но без опозиционния лидер. Проучването е поръчано и финансирано именно от bTV. Такова нещо не се е случвало в обществена телевизия за 30 години у нас.

# Настояваме за равнопоставеност, коректност и морал в медията, на която сте собственик.

# Настояваме за спешно преразглеждане на унизителната Ви комуникационна политика спрямо БСП и председателя й, пише още в писмото, което е подписано от председателя на Национален предизборен щаб на БСП за България Георги Свиленски.

Още от Новини