Връщат в ареста 46-годишния обвиняем за печатане на фалшиви пари

Новини

Илия Ненов, който бе обвинен, че е печатал фалшиви евро и доларови банкноти на територията на Висшето транспортно училище в столицата, ще се върне в ареста. 
Сочената за негова съучастничка Даниела Андонова пък ще е под "домашен арест". 
Решението е на Софийския апелативен съд, който отмени наложената от първоинстанционния съд най-лека мярка за неотклонение  - "подписка".
 
Новата експертиза, която бе изготвена от експерт на БНБ доведе до обрата. Тя обори експертните справки, анализирани от Софийския градски съд, според които фалшивите евро и доларови банкноти са много лоша имитация, за да бъдат възприети като неистински парични знаци.
Експертът на БНБ  оборва и тезата,  че става дума за реквизитни банкноти за сватби и кръщенета, защото тези изработвани от Ненов,  не отговаряли на действащите законовите изисквания. Освен това били със сериийни номера като на  задържани преди година по друго дело голямо количество фалшиви банкноти, пуснати в обращение.
 
Именно това, плюс високата обществена опасност от действията на двамата обвиняеми, мотивира тримата апелативни съдии да постановят двете най-тежки мерки за неотклонение. Ненов беше задържан още в съдебната зала, а Андонова - предупредена да не напуска дома си.

Още от Новини