Враца в двуметров снежен капан през март

Новини

Двуметрови преспи са блокирали хора, работещи в района на пещерата "Леденика" край Враца, съобщи кметът на града Калин Каменов.

Изпратена е верижна техника, която да достави храна и вода.

"Над 2 метра са снегонавяванията около пещерата "Леденика". Пътят в последните 2 километра е непроходим. Изпратена е верижна техника, която да достави храна и вода на служителите от туристическите обекти в района, които са в снежния капан. Те ще бъдат евакуирани при първа възможност. Не предприемайте пътувания в района!", написа в профила си във Фейсбук Каменов.

В 14 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Перник, София-град, Софийска, Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Габрово и Велико Търново, днес е определен жълт код за потенциално опасно време за силен вятър.

В Северозападна България поривите достигнаха скорост от 80 км в час. Няма сигнали за разрушени сгради и падащи покриви. В община Враца няма данни и за домакинства, останали без ток. Заради обилните валежи обаче във врачанскоро село Чирен река заля мост и временно блокира достъпа до няколко къщи в селото. Много от мазетата и дворовете в къщите са под вода. Очаква се в края на деня поривите на вятъра да намалеят.

Още от Новини