ВМРО: Искаме кастрация като наказание за изнасилване

Да се спрат циганските безчинства, призовават от партията

Новини

ВМРО иска въвеждането на химическа кастрация като наказание за изнасилване. Поредното посегателство върху 16-годишно момиче, изнасилено в село от двама пълнолетни цигани преди седмици, а случаят е потулен стана повод за обръщението на войводите.

„За гаврата ние от ВМРО разбрахме от местна медия и от последвалата проверка във въпросното село. Според данните момичето е било жестоко пребито и насилвано часове наред от двама мъже в пловдивското село Войсил“, уточняват от ВМРО. Те посочват, че с местната медия са се свързали редица жители на населеното място, за да изразят възмущението си, че до момента гласност по случая не е давана, а в една от групите във „Фейсбук“ коментарите за гаврата и подробностите около нея, са били изтривани. От партията предполагат, че случаят не е обявен заради изборите.

„Жертвата на поредното изнасилване е момиче на 16 години. След многочасовата гавра тя е намерена в канавка в безпомощно състояние от собствения си баща. Двамата цигани са открити и задържани, но остава отворен въпросът какво ще последва за тях? Както и защо не е дадена гласност на това поредно брутално посегателство от страна на циганския етнос? Поредната гавра, която по чудо не е довела до поредния „инцидент“ с участието на озверели цигани, който да завърши фатално“, питат от ВМРО.

От партията настояват за открит диалог в медиите за прилагане на внесената и наложена от нейни депутати промяна в Наказателно-процесуалния кодекс, която изключва самопризнанието при особено тежки случаи като предпоставка за съкратеното съдебно следствие и намаляване на присъдите на извършителите с до 1/3.

„Настоявахме за тази промяна години наред, но получихме подкрепа едва след изнасилването и последвалата смърт на 7-годишнита Кристин от Сотиря през 2018 г. А преди нея има много дълъг списък с придобилите публичност подобни нечовешки зверства".

Войводите са категорични, че е крайно време и се обявяват за диалог дебат за въвеждането на химическата кастрация при изнасилвания, блудства и други сексуални посегателства - практика, която отдавна се прилага в други държави.

„Това е тема, за която държим да бъде обект на обществено обсъждани от много години. Но за определени либерални кръгове са по-важни правата на извергите, а не сигурността и живота на българските деца, юноши и жени. Настояваме и за отворен обществен дебат за въвеждане на доброволните отряди към МВР, които биха могли не само да бъдат в помощ на полицията за разкриване на престъпления, но и нещо много по-ценно. Те биха могли да предотвратят обири, изнасилвания, грабежи и издевателства над хората в малките населени места“, уверяват войводите.

Още от Новини