ВМРО внесе близо 8 000 подписа в ЦИК

Новини

Близо 8 000 подписа внесе ВМРО за регистрацията си в ЦИК. Партията се явява самостоятелно на парламентарните избори на 4-ти април и очакванията ѝ са да измести ДПС, заяви председателят на предизборния щаб на ВМРО Юлиан Ангелов.

"Надяваме се в следващия Парламент всички български партии, с изключение на ДПС, наистина да застанат зад една обща платформа и пет-шест неща, важни за държавата, всички да ги подкрепят, защото това разделение, което се случва в момента в българското общество, не е полезно нито за България, нито за гражданите на България. Смятаме, че политиците трябва да си преглътнат егото и да работят за интересите на българските граждани и на България. Да излезем по-бързо от тази икономическа криза, която е свързана с пандемията", каза Ангелов.

Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов ще е водач на листата за народни представители на предстоящите избори в Русе. Сред кандидатите са бизнесмени, педагози, лекари, както и представители на граждански организации. По решение на Областната организация на ВМРО водачът на патриотите Веселинов е следван от сегашния областен управител Галин Григоров и от началника на Клиниката по ортопедия доцент Севдалин Ангелов. 50% от състава на листата е на гражданската квота, а водачът на листата Веселинов отчете свършеното от него и определи новите си цели:

"Като централен проблем поставям летището. Спешните, бързите действия по изграждането на магистралата е другото, което ще продължи да се прави. Не на последно място трябва да се продължи една идея на господин Григоров - вторият мост на Дунав при Русе".

Самостоятелното явяване на ВМРО на тези избори Веселинов определи като "облекчение", тъй като фактически коалицията "Обединени патриоти" така и не се е реализирала.

Още от Новини