Българско национално обединение се даде на Божков

Новини

Избягалият в Дубай бизнесмен Васил Божков, който е с 19 обвинения, обяви с коя партия ще се яви на предстоящите парламентарни избори. В обръщение във Фейсбук бившият хазартен бос оповести, че ПП БНО ще предостави на "Българско лято" 100% от своите листи. Преди години 10 малки партии се обединиха в Българско национално обединение - сред тях "Кауза лично", Асоциация на българските пенсионери, Български наказателен отряд, Асоциация на агроекологичните производители и други. След договорката сайтът на БНО веднага беше подменен с този на "Българско лято".

"Не съм бил политик и не съм искал да бъда. Имах мисия да спасим културното наследство на страната. Сега мисията ми е друга – да спасим бъдещето. То се кове днес. Хунтата иска да ни попречи. Няма да успее. Мандатоносителят ни ще бъде обявен след два часа", закани се той.

Ето какво каза още Божков във Фейсбук:

"Въпреки опитите на Прокуратурата и #хунтата да спре ПП "Българско лято" да се яви на избори, ние ще участваме. ПП БНО е избраният мандатоносител, предоставяйки ни 100% от своите листи. Времето за промяна настъпи."

Българско национално обединение ще е мандатоносителят на партията на Васил Божков. Даваме 100% от нашия мандат на гражданска платформа "Българско лято", потвърди лидерът й Георги Георгиев.

На бюлетината ще пише БНО, но ще става дума за "Българско лято", обясни председателят на партията на Божков Борил Соколов.

Още по темата