България преговаря за доставка на други ваксини

Новини

Все повече хора са готови да се ваксинират, коментира Томислав Дончев
„Броят на заразените от коронавирус се покачва, тъй като почти всичко е отворено. Тоталното затваряне не е решение. Ако всеки се затвори вкъщи за година и половина–две, вероятността да минем без рискове от пандемията е 100%, но какво ще стане с икономиката, с психичния статус на хората. Трябва да дадем шанс на икономиката да работи, а най-добрият алгоритъм за справяне с пандемията е личната отговорност. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред БТВ.
 
Според него все повече хора са готови да се ваксинират, а зелените коридори ще бъдат възстановени буквално до дни, когато има още дози ваксини.
 
„Според изследване броят на хората, които са се срещнали с коронавируса е поне милион у нас, надявам се до края на лятото голяма част от българите или да са ваксинирани, или да са минали леко, надявам се, през заболяването, за да можем да влезем спокойно в зимните месеци“, каза още Дончев.
 
Ако руската ваксина, получи одобрение от Европейската агенция по лекарствата, това значи, че на базата на двустранен договор с Руската федерация ние бихме могли да ползваме и руската ваксина, отбеляза вицепремиерът.
 
„Текат разговори с няколко държави отвъд договорите с ЕС за доставка на ваксини, които са одобрени и сертифицирани от европейската агенция по лекарствата“

Още от Новини