Борисов: Пускаме едното платно на тунел "Железница" през септември(видео)

Новини

Премиерът Бойко Борисов провери днес как върви изграждането на тунела „Железница“. Заедно с него бе зам. регионалния министър Николай Нанков и финансовия Кирил Ананиев, съобщава „Монитор“.
 
Борисов напомни, че този проект е трябвало да бъде готов за олимпиадата 2004 г.
 
От думите на премиера стана ясно, че едното платно ще бъде готово през септември. Нанков уточни, че това е изключително съоръжение, строено по австрийски метод. Борисов пък изтъкна, че тунелите са направени с най-голяма точност. „Чест и слава на българските строители, изключително сложно съоръжение. Скалите са меки, целият участък е много сложен“, заяви още премиерът.
 
Борисов заяви, че тунелът се прави по най-модерна технология, а при пожар или инцидент хората ще могат да преминават в другата тръба, тъй като има входове между тръбите. Поясни,че трябва да заделим пари и да направим и другите тънели в България и те да бъдат въведени в ред. Нанков на свой ред заяви, че това са последните европейски изисквания за свързване на ръкавите на тунелите.
 
„Работа, работа, работа“,каза Борисов, като поръча на работниците да се пазят. Един от тях дори си поиска пари за ремонт на църквата в едно от родопските села. Борисов му поръча кметът да се обади на Ананиев, като напомни, че са дали много средства за населените места в региона.

Още от Новини