Борисов: В следващите 4 години средната заплата ще стане поне 2000 лв. (видео)


В следващите четири години БВП ще стигне до 100 млрд. евро, а средната работа заплата поне – 2000 лв. Това заяви премиерът Бойко Борисов, като се позова на разчети, направени от правителството. Борисов посети храм-паметника Рождество Христово в гр. Шипка, Старозагорска епархия. Той получи от старозагорския митрополит Киприян благодарствен знак за възстановяването на камбанарията на храма - орден "Св. прпмчк. Игнатий Старозагорски" I-ва степен.

"Някои идват на 3 март, веднъж в годината, снимат се тук, а ние ще им възстановим и паметника на Шипка, и тук помогнахме за камбанарията в храма, който пази паметта за героите от руско-турската освободителна война. Естествено ще направим на манастира и другото крило, както искате. Оказахме помощ и за джамии в Разград, защото ние живеем в мир", заяви премиерът.

Обновлението бе приветствано лично от Старозагорският митрополит Киприан, който припомни, че жестът на общината идва в навечерието на 120-годишнината от освещаването на храма през септември 1902 година.

"Не може тези паметници, които пазят паметта на нашите герои, да не бъдат в брилянтно състояние, посочи още Борисов. След посещението в храма той разговаря с хора от града и инспектира и ремонта на местното читалище. Хората му благодариха, че е първият, който е отпуснал средства за възстановяване на сградата.

Още от Новини