Борисов: Ако имахме държавен глава и изборите бяха седмица по-късно, ситуацията щеше да е по-спокойна (видео)

Получаваме допълнително над 1,259 млн. ваксини


Министър-председателят Бойко Борисов отправи критика към президента Румен Радев, който е насрочил изборите за 4 април, без да се съобразява с епидемиологичната обстановка:

„Ако имахме държавен глава в момента, а не кандидат за президент и не кандидат за лидер на партия и изборите бяха изместени със 1 седмица, пикът на вълната вече е надолу и ваксинираните стават повече от заразените, щеше да е много по-спокойно и нямаше да се налага в такава екстремна ситуация да се подготвя и машинно гласуване, и всички мерки, както и да се взимат всички подобни решения“. В края на изявлението си Борисов поздрави генерал Мутафчийски с раждането на внука му – Виктор.

1 259 728 дози от препарата на "Pfizer/BioNTech" ще получи България в следващите месеци. Това каза още в изявлението на страницата си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят уточни, че дозите ще пристигнат през април, май и юни. Той изказа благодарност към хората от екипа за преговори, към Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и към председателя в момента на европейския съвет Антонио Коща.

„Отпускането на толкова дози ваксини показва, че държавните-членки могат да са солидарни и през юни всички да минем половината от ваксинациите“.

Борисов благодари и на австрийския канцлер Себастиан Курц, към колегите си и към Европейската агенция по лекарствата за отпуснатите допълнителни дози.

Още от Новини