Борисов провери ремонта на магистрала „Тракия“, пускат участъка другата седмица (видео)


Премиерът Бойко Борисов бе на магистрала „Тракия“, за да види как се реконструира участъкът около Чирпан. Заедно с него беше зам. регионалният министър Николай Нанков. До 3-4 дни ще бъде сложен износващият слой и мантинелите. „Гледай как се строи. Събота, неделя, извънреден труд“, каза той и поясни, че скоро българите ще могат свободно да си пътуват.

Борисов обяви, че другата седмица този участък от трасето ще е готов. След това ще започне ремонтът на следващия участък до Стара Загора. Според премиера магистралата ще е напълно отворена още за пролетния сезон.

„Много работа се отхвърли, копаха чак до долу и всичко се направи на ново, за да има гаранции, че е качествено. Мантинелите също са нови, всичко е ново“, каза Борисов.

По традиция премиерът разговаря с работниците. „Ако имахме сега ордени за герой на труда, сега и ти щеше да имаш. Радвам се, че всичко е ново –банкети, мантинели, асфалтът е проверен“, посочи примерът,а работникът му каза, че се подписва за качеството на ремонта и му благодари, че се

плаща редовно, включително за извънреден труд и затова работят без проблем и събота и неделя.

„От едната страна са житата. Разкошни са тази година. Едни се сърдеха за снега, но това беше изключително важно за реколтата“, каза Борисов.

„Ето я нашата армия от валяци, багери“, поясни премиерът. Новият асфалт, който полагат, можел да издържа до 12 тона.

Още от Новини