Борисов и Дончев в Димитровград: Ваксините са единственото решение да живеем (видео)

Новини

Премиерът Бойко Борисов отново е на инспекция, като този път той посети завод "Неохим" в Димитровград. Заедно с него е вицепремеирът Томислав Дончев, който поясни, че по плана за възстановяван има и пари за подкрепа на бизнеса, в това число и за "зелен преход".

"Имали все още преговори с Европейската комисия и да се разшири обхвата, като се добави и Димитровград, а не само района на Стара Загора", поясни Дончев.

"Три неща трябва да знаят хората. Много здраво стъпихме в преговорите с "Газпром" - с над 50% намалихме цената в преговорите. Така заводът си върна част от дадените пари. Освен това хората си запазиха работата", поясни пък премиерът. Борисов допълни още:

"Интерконекторът с Гърция ще е готов до края на годината. Ако беше лесно - да са го направили сега. Аз знам как се водят преговори с "Газпром". Работете и се пазете. Ето сега върви ваксинирането. От сутринта съм водил разговори. Обмисляме да правим самолет да докара ваксините, а не да ги чакаме с тир за два дни", поясни премиерът.

"Ваксините са единственото решение да живеем. Сега имаме много заразени - вълната ще се вдигне, заради това единственото решение е ваксината", категоричен бе Борисов.

"Ние се ваксинирахме по естествен път", каза вицепремиерът, като визира, че и той и премиерът преди време изкараха коронавируса.

Още по темата