Бойко Борисов: До декември трябва да минем 3% ръст на БВП

Новини
© Пресслужба на МС

"България има нужда да се съвземе от пандемията и за целта до декември трябва да минем 3% ръст на брутния вътрешен продукт. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки един, който казва, че е политик и милее за държавата", заяви министър-председателят Бойко Борисов в Чирпан.

"Всички са се съсредоточили в тези избори, но най-важното е след тях да се създаде стабилно правителство и то с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август до декември трябва да минем 3% ръст на БВП. Само това ще оправи дефицита и отново догодина ще гоним 5-те процента ръст и 120 милиарда - 130 милиарда лева БВП", категоричен беше премиерът.

Той подчерта, че Еврокомисията прогнозира ръст от близо 3% на БВП за България, заради начина на управление на пандемията у нас и антикризисните социално-икономически мерки на правителството. Борисов беше категоричен, че пандемията не е преминала и отварянето на ресторантите и заведенията не означава, че мерките не трябва да се спазват.

"Трябва да продължим с повишеното внимание, с дистанция, разум и с идването на пролетта мисля, че ще бъде и по-лесно", посочи министър-председателят.

И добави, че в битката с Covid-19  днес се очаква нова доставка ваксини, които още през нощта ще бъдат разпределени в страната.

Още от Новини