Биха 77-годишна жена за 600 лева

Новини

Установен е един от нападателите на самотноживееща възрастна жена в стражишкото село Виноград. Това съобщи на брифинг днес председателят на Окръжната прокуратура във Велико Търново Христо Христов. Посегателството е станало в петък към 23.30 часа, когато двамата извършители са проникнали в дома на 77-годишната жена през незаключена входна врата, нанесли са й побой, вързали са я и са й отнели седем златни пръстена и сумата от 600 лева.
 
Жената е успяла сама да се развърже и е подала сигнал на телефон 112 в сутрешните часове. Тя е разпознала единия от нападателите, който е на 18 години от същото село.
 
Той е установен и задържан с мярка до 72 часа, с повдигнато обвинение за грабеж, посочи директорът на ОД на МВР комисар Димитър Машов.
 
Извършителят е известен на полицията, осъждан. В началото на февруари е излязъл от ловешкия затвор, където е излежавал шестмесечно наказание за извършена кражба.
 
Месец след излизането от затвора е извършил поредното престъпление, уточни наблюдаващият прокурор. От прокуратурата ще предявят искане за постоянна мярка "задържане под стража" на обвиняемия.
 
Издирва се неговият съучастник, както и местонахождението на откраднатите вещи и пари.
 
Това е първият случай на посегателство върху самотноживеещ възрастен човек във Великотърновска област от началото на годината, уточниха разследващите.

Още от Новини