Бившият шеф на болницата в Пазарджик с условна присъда

Новини

Бившият директор на пазарджишката многопрофилна болница Пенко Кацарски получи 8-месечна условна присъда с три години изпитателен срок заради платени, но неизвършени ремонтни дейности в здравното заведение. Преценката на магистратите е, че Кацарски не е изпълнил задълженията си на ръководител и при условията на продължаващо престъпление е допуснал плащане на строително-монтажни дейности на стойност над 85 000 лева.

Част от приемно-предавателните протоколи са подписани от некомпетентни технически лица, а други са и без подпис на възложител за приемане на дейностите. Сумите на пет транша е получил едноличен търговец, а плащанията са извършени в периода от юни 2011 до юни 2013 година.

Бившият директор на болницата, който управляваше здравното заведение от 2009 до 2013 година, ще трябва да заплати и глоба от 5000 лева, както и разноските по делото. Това е втора условна присъда за д-р Кацарски. Преди три години той получи от пазарджишкия Окръжен съд две години условно с 3-годишен изпитателен срок заради ощетяване на болницата с 590 хиляди лева.

И в двата случая д-р Кацарски твърди, че е действал в полза на болницата.

Още от Новини