Бедствено положение в община Варна - загинала жена, паднали дървета, счупени билбордове (обновена)

Новини

Бедствено положение е обявено в община Варна заради силния ураганен вятър и валежи. "Тежката метеорологична обстановка доведе до загубата на човешки живот. Ураганният вятър и силният дъжд, на места и сняг, затрудняват силно действията на аварийните екипи в тъмната част на денонощието. Нарушаване на енергоснабдяването има във всички пет района на общината, се казва в обръщението на кмета на Варна Благомир Коцев.

 "Тонове паднали клони и дървета блокират ключови пътни артерии, рушат инфраструктура и нанасят щети. Има разрушени светофарни уредби и пътни знаци, движимо и недвижимо имущество, не е възможно свободното придвижване. Блокирани са превозни средства и хора на територията на общината", продължава обръщението.

 Той е свикал и кризисен щаб заради усложнената обстановка.

 Загинала е жена на 43 години. В болница е шофьор на линейка.  Улиците са задръстени от дървета и пречупени бирлордове.

 Обстановката в област Добрич заради метеорологичните условия се усложнява. Снеговалежът, започнал вчера и придружен със силен вятър, продължава и към момента.

 Затворен за движение за автомобили над 12 тона е път II-29 Добрич-Варна. В района на Аксаковските баири са закъсали десетки автомобили, както и около село Стожер.

 Затворен за движение е и пътят Добрич-Генерал Тошево за почистване.

 Специализирана техника и доброволци продължават да помагат на закъсали автомобили, от Областното пътно управление призовават да се избягват пътувания.

 В Пловдив през целия ден екипите на пожарната са реагирали на 27 сигнала за произшествия. 19 са случаите на паднали дървета и счупени клони, като някои от тях са скъсали жици, което е наложило намеса на екипи на електроснабдяване. Стихията събори и част от мазилката на жилищен блок в града.

 Заради силния вятър дърво се стовари върху лек автомобил в Стара Загора. За щастие няма пострадали, а само материални щети по колата. Поривите на вятъра достигат 100 км/ч в цялата старозагорска област. Предупрежденията за проливни дъждове и ураганен вятър важат и за утре, като се очаква поривите да достигнат до 120км/ч. На много места, включително по черноморието, дъждът ще преминава в сняг.

Още от Новини