Бафта раздават наградите си днес, Бакалова е номинирана

Новини

Британската академия за кино и телевизия БАФТА (BAFTA) ще раздаде своите основни награди тази вечер. Сред номинираните за най-добра актриса в поддържаща роля е и българката Мария Бакалова.
 
Двудневната церемония, на практика започна снощи, като в първата галавечер бяха раздадени повечето от техническите награди, сред които за дизайн, специални визуални ефекти и озвучаване.
 
Предстои по-очакваната вечер, като от особен интерес за българите представлява номинацията на Мария Бакалова за поддържаща роля във филма „Борат 2“. Тя ще се бори в нейната категория с талантливите звезди Найъм Алгар, Косар Али, Ашли Мадекве и Юн Юх-джунг. Това е единствената номинация за филма на Саша Барън-Коен, отбелязва кореспондентът на БНР в британската столица.
Интересен факт за тазгодишните награди на BAFTA е етническото разнородство на номинираните актьори и актриси. 16 от общо 24 от тях са от етнически малцинства.
 
Награждаването ще бъде предавано пряко по телевизията от „Роял Албърт Хол“, но победителите ще получат статуетките си виртуално. В залата обаче - при обявяването на номинациите, зрителите ще могат да видят много звезди, сред които Хю Грант, Том Хидълстън, Приянка Чопра, Джеймс Макавой и Ричард И. Грант.
 
Смята се, че с най-големи шансове да получи наградата на BAFTA за филм е „Земя на номади /Nomadland/, Франсис Макдорманд за главна женска роля в същата лента и Антъни Хопкинс за главна мъжка роля в „Бащата“, но изненади не са изключени.

Още от Новини