БСП изненада с футболни легенди и прочути имена в гражданската квота за изборите

Новини

БСП одобри представителите на гражданската квота в своите кандидат-депутатски листи. Изпълнителното бюро ще предложи на Националния съвет да утвърди листите. Сред тях има множество учени, лекари, интелектуалци, видни спортисти и знакови имена от различни сфери на живота. Не липсват изненади и любопитни имена. Сред номинираните в цялата страна личат имена като Иван Гранитски - журналист, поет, редактор, критик, публицист, издател и обществен деец, доктор на философските науки, член-кореспондент на БАН -  втори в София.   

Хирургът професор Димитър Раденовски е в листата във Видин. Изпълнителен директор (2007-2012), а впоследствие отново член на борда на директорите в "Пирогов", управител на ДКЦ "Св. Иван Рилски". Член е на Българското хирургическо дружество и на Дружеството за спешна хирургия, автор на няколко книги.

В листите са още Трифон Цветков - председател на Българския ветеринарен съюз, доц. д-р Христо Беров - преподавател по история в СУ "Св. Климент Охридски", проф. д-р Юлия Йоргова-Форд - бивш директор на Англо-българския колеж в Бургаския свободен университет и преподавател по основни трудови правоотношения, проф. д-р Маринела Грудева -  доктор по педагогика в Медицински университет Варна, Теодора Евтимова - директор на Регионална библиотека "Любен Каравелов" в Русе.

Изненада са и футболните легенди - 4-ят от световното първенство в САЩ Георги Георгиев - Гецата, както и легендите на "Левски" и ЦСКА – Емил Велев – Кокала и Христо Марашлиев.

Още по темата