БСП Изгрев изключи от партията районния кмет Делян Георгиев

Обвиняват го в 10 нарушения на Устава на БСП

Новини

На заседание, проведено на 05.12.2022 г., Районният съвет на БСП, по предложение на Изпълнителното бюро, прие решение за изключване на районния кмет Делян Георгиев от БСП. Причините са, че е нарушил 10 разпоредби на Устава на партията.

Причините за налагането на тази мярка за партийно въздействие са: чудовищната политическа репресия върху членовете на БСП в районната администрация – уволнението им по политически причини само, защото са членове на партията, невиждано извращение нито по времето на СДС, нито по времето на ГЕРБ; упражняването на еднолична власт и недопускане на БСП в управлението на района, въпреки спечелените от партията кметски избори през 2019 г.

Делян Георгиев е обвинен от съпартийците си в пълна липса на уставна отчетност пред Районната конференция на БСП вече три години; незаплащане на членския внос в размерите и по начина, определени от НС на БСП; неправомерно начисляване и изискване за заплащане на местни данъци и такси в размер над 13 000 лв. за ползване клубовете в района от БСП, както и в отнемането на един партиен клуб от районната организация.

Още от Новини