Арестуваният измамник Никола Маринов се оказа протестър

Новини

Арестуваният измамник Никола Маринов се оказа един от съорганизаторите на протестите от миналото лято. 35-годишният мъж беше задържан в сряда. Той се е представял пред жертвите си по най-различен начин. Прокурор, пилот, автомобилен състезател или служител в посолство са само част от самоличностите, които Никола Маринов е използвал, за да мами много хора в продължение на 10 години.

Другата му тактика е била на принципа на телефонните измами. Първо обаче се сближавал с жертвите си. След това просто се обаждал, казвал, че е закъсал и искал пари, които никога не връщал.

Потърпевша става дори бившата му съпруга Анна Бундаревска. Освен, че я лъже, че е пилот на самолет, той я завлича с много пари и дори я малтретира, за което има присъда за домашно насилие. Жената има две дъщери, като едната от тях е от Маринов. Тя започва дело за пълно попечителство, защото по нейните думи и досега тормозът над нея и децата й продължава. Освен за домашно насилие, измамникът има и условна присъда за кражба на 10 000 лева и злато от жена.

Факт е, че миналото лято Никола Маринов беше сред протестиращите пред Румънското посолство. Той обясняваше, че е координатор за тях от движението на Мая Манолова. Вечер пък можеше да бъде забелязан на жълтите павета отново в компанията на лидера на „Изправи се.БГ“.

Източник: Тribune.bg

Още от Новини