Адриан Андреев с първи успех над играч от топ 100

Новини

Младият ни талант в тениса - Адриан Андреев, постигна най-голямата си победа в кариерата до този момент.

Той победи представителят на топ 100 Лойд Харис от ЮАР с 1:6, 6:3, 6:4, за 2 часа и 18 минути игра.

Двубоят бе от първия кръг на турнира от категория АТР 250 в Сингапур, където Андреев участва с "уайлд кард" от организаторите.

Така само в рамките на месец, той успя да постигне втората си победа в основна схема на АТР турнир. И тя дойде след впечатляващ обрат срещу световния №81, играч с далеч повече опит, а и с 342 позиции пред Адриан в ранглистата.

Ллойд Харис е втора ракета на родината си ЮАР, като само преди седмица бе част от третия кръг на Australian Open. 19-годишният Адриан Андреев обаче направи така, че на корта изобщо да не си личи разликата от 342 позиции помежду им.

С невероятна борба и изключително сърцата игра, той успя сензационно да обърне мача, за да намери място във втория кръг, където го очаква един измежду австралиеца Алексей Попирин и американеца Кристофър Юбанкс.

Победата също така ще донесе скок от 41 позиции на Андреев, който от следващата седмица ще бъде минимум №381 в света. Именно такива победи на този етап от кариерата му са изключително важни, защото могат да помогнат на българина да се превърне в неизменна част от ATР тура в следващите сезони.

Още от Новини