Само с "Долу Борисов" не се управлява държава

Новите коалиционни партньори Слави Трифонов и Бойкикев

Мнения и коментари

Иван Михайлов, breaking.bg

Изборният резултат зарадва мнозина и раздразни мнозина. Ниската избирателна активност в България позволи на „анцузите“ от Лондон да ни натресат Слави Трифонов и сценаристите му като водеща политическа сила. И истериците от ДБ.

Да ни е честито ! Всеки народ си заслужава управниците.

Двама придворни социолози се прехласваха от възторг как „протестът победил на изборите“. Какво ни чака сега, след като имаме „незаобиколим“ фактор в лицето на „Има такъв народ“ ? Други се смятаха за такива преди изборите, но чалгаджиите ги биха в чужбина и в повечето области с двойна разлика. Същите социолози се радваха как ще се създаде „правителство на протеста“.

Партията на Слави, партията на мутрите и „големите победители от Де Бъ“, с 9% от гласовете. Със свенливата подкрепа на БСП. Иначе победилите „партии на протеста“ нямат дори и 90 депутати. Това ни чака.

На „говорещите глави“ от телевизорите оставям обясненията как нелегална партия, с криещ се от хората водач и напълно неизвестни кандидати, събрани от кол и въже, получи такъв вот и ще управлява страната.

Тук една скоба за ГЕРБ и Борисов. Въпреки тоталната медийна негативна кампания, с участието и на обществените медии, с компромати-шкафчета и кюлчета, с продължилия половин година "спонтанен протест", ръководен от юмрука от "Дондуков" №2, с чувалите и бесилките, с пандемията от коронавирус и свързаните с нея негативи, Борисов спечели изборите с почти 9 % спрямо втория. В 22 избирателни района, от 31, ГЕРБ печели изборите. Някъде с огромна разлика и то в райони където загуби кметските избори като Благоевград, Перник, Видин, Добрич. Това означава, че партията и самият Борисов имат стабилен електорат и голяма политическа тежест. И най-голямата парламентарна група. Така, че "изчегъртването" на Борисов от политиката е твърде далеч.

Стигаме към светлите бъднини, които ни очакват, след победата на здравите сили.

Ще ми бъде много интересно как "Партиите на протеста", всичките водени от политически нарциси с огромно его, ще се разберат кой да е тартор на "бащина дружина". Единият иска да закрива прокуратурата, другият да сменя конституцията, третият да уволнява Националният оперативен щаб. Интересно ми е как баш сценаристът Тошко Йорданов ще ръководи лекарите, които наричаше "убийци".

Ако съм на мястото на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов бих върнал мандата за съставяне на кабинет и бих оставил тази политическа сбирщина да упрявлава страната. Можем да се хванем на бас, че след три месеца «партиите на протеста» ще бъдат бити с камъни по улиците. Единственото, което ги обединява, е омразата към Борисов. Добре, че беше лидерът на ГЕРБ и премиер, че иначе с какво поборниците на свободата щяха да запълват многобройните си участия в телевизионни студия и интервюта по медиите. Вчера гледахме ръкомахащият шишко Христо Иванов, неясно на какви хапчета, в едно телевизионно студио. Той взел мижавите 9%, но вече "чегърта", "сваля", "уволнява" и предлага коалиция "Анти-Борисов". В 80 % от избирателните райони коалицията на Иванов и Атанасов е с жалките 3%, но се оказа, че победителите са те.

Всъщност цялата кампания на всички беше: "Долу Борисов!"

Само, че с този лозунг няма как да се управлява държавата. Лесно е да пишеш скечове като сценарист, да плямпаш от кабеларката си, да плюеш. Ама сега? Я сега да ви видим "победители"!? Как ще управлявате пандемията например. Ще уволните Мутафчийски. Добре. Цяла година ни обяснявате как "короновирусът" е измама на властите. Благодарение на вашата пропаганда умряха хора. Обаче така се случи, че баш чалгарят се оказа със симптоми на COVID-19. А сега, де.

Ще отмените ограниченията, за да зарадвате електората си от кръчмари, чалгаджии от дискотеките, кафеджии и фолк певици, които ореваха светилата как са останали без препитание, докато се припичат на Малдивите. Ще махнете омразният ви Национален оперативен щаб. И после ? Какво ще стане ако болниците се препълнят, но вие не вярвате на лекарите и ги наричате убийци ? Кой ще е виновен тогава? Борисов ли пак? Или тогава хора няма да "умират на стълбите на болниците" ? Щото Мая ще е в управлението на страната. Сигурно.

Ще чакаме свежи идеи за икономически реформи от младия ви кадър Мика Зайкова и такива в сектор "Сигурност" от пенсионера Николай Радулов, бивш партиен секретар на Ленинското РПУ по линия на ДС. Това са "новите лица" от партията на Слави. Плюс подсъдими бизнесмени и издривани от чужбина измамници.

Ще чакаме управляващият Хаджигенов да закрие прокуратурата и МВР. Щото не му разрешиха да пали живи полицаи. А Иво Мирчев да ни прави дигитално правителство. Писал съм и преди. Да гледаме едногодишната работа на кметовете от ДБ в София, избрани с гласовете на БСП. И да си представим какво ни чака ако тези докопат властта. Кметицата на Красно село е флагмана, но и другите не падат по-долу.

Айде да ви видя-Бойкикев и сие. Досега беше лесно. Заставаш пред камерата, изрецитираш си всичко срещу Борисов и пей сърце. Ама като управници? С отговорност? Впрочем Бойкикев го видяхме вече. И той е "ново лице". Като Манолова.

Да видим как ще управляват лидерите на "победилите партии на протеста", които не събират и 90 депутати. Как ще превърнат "държавата само в апликация на телефона". Ми ако това стане какво ще управлявате, бе титани ? И за какво сте ни ?

Ще чакаме "анцузите" от Лондон да се върнат в родината, да ни облагородят със свежите си идеи как да се управлява държавата. И как те ни издържали. Върнете се! Нали победихте омразния ви Борисов. Елате, управлявайте. След снощните радостни вопли за победата, вероятно изтрезнели следизборно, водачите на протеста трябва да са осъзнали, че вече започна обратното броене за тях. И от "осанна" до "разпни го" има само една крачка. Както каза баш тарторът Бабикян: Протестът свърши ! Да ви видим сега. Защото Парламентът не е кабеларката на Сашо Диков, където да дрънкате каквото ви скимне. Нито сайтовете за фалшиви новини, където анонимно, но срещу заплащане, клепате хора.

Сигурен съм, че ще се справите с основната задача. Да върнете "изчегъртания Борисов" на бял кон във властта. С вашата некадърност и некомпетентност. Вярно, ще изгубите няколко месеца или година на държавата. Ще похарчите парите, ще съсипете всичко. Но ще успеете. И искрено се надявам, че ще провалите вашият ментор Румен Радев при опита му да спечели втори мандат. Успех!

Още от Мнения и коментари