Документът на Кирил Петков от Букурещ е фалшив

Мнения и коментари

Александър Стойков, Фейсбук

„Документът“, който представя политическата пирамида „Продължаваме промяната“, не носи белезите на официален документ, издаден от канадското правителство.

1. Сертификатът за отказ от гражданство е един от най-важните документи за всяка държава. Най-важният документ в държавата трябва да носи отличителните държавни знаци на съответната държава. „Документът“ на Кирчо Петков не носи отличителните държавни знаци на Канада.

2. Сертификатът за отказ от гражданство трябва да бъде подписан и подпечатан от оторизиран министър в правителството на Канада. „Документът“ на Кирчо Петков е подпечатан от посолството на Канада в Букурещ. Посолството на Канада в Букурещ не е оторизирано да издава подобни документи, затова то не може и да ги подпечатва.

3. Под подписа на всяко оторозирано лице в държавен документ с печатни букви са изписани кристално ясно какви са неговите имена и каква е неговата позиция в държавната йерархия. Няма държавни документи, подписани от анонимни лица. В „документа“ на Кирчо Петков липсва каквото и да е име или длъжност на подписалото го лице. Този документ е анонимен. Няма анонимни държавни документи. Все едно резидентът Радев да издава анонимни укази. Или министър-председателят Янев анонимно да подписва решения на правителството.

4. Всеки държавен документ се подписва от съответното оторизирано лице от държавната йерархия. В подписа оторизираното лице ясно изписва най-малко неговата фамилия. Това се прави, защото чрез подписа оторизираното лице поема съответната съдебна отговорност за подписването на документа. В Кирчовия „документ“ подписът е съставен от две заврънкулки, които всяко дете от детската ясла може да направи. Тези заврънкулки не формират никакво име. Което е абсолютно невъзможно под държавен документ. Така се подписват бакалите в бакалията, когато получават стока, но не и оторизираните държавни служители на най-високо държавно ниво.

5. По правилата на канадското правителство истинският сертификат влиза в сила от деня, следващ деня на подписването. В случая би трябвало сертификатът на Кирчо Петков да влезе в сила от 21 август, защото е подписан на 20 август. Обаче Кирчо Петков твърди, че документът е влязъл в сила от 20 август – от деня на подписването. Което означава, че „документът“ е фалшив, защото няма такова правило в Канада.

6. Когато се издава подобен документ, свързан с гражданство, следва да се посочат и трите имена на въпросното лице, за да не стане грешка. По света сигурно има стотици личности, които се казват Кирил Петков. Това са едни от най-разпространените български имена. За кой Кирил Петков става дума във въпросния документ? Изключено е в подобен толкова важен документ да са посочени само двете имена на ищеца, чрез които е невъзможно той да бъде идентифициран.

И т.н. Това е просто един фалшификат, поредната лъжа на Кирчо Петков.

 

Още от Мнения и коментари