Арман Бабикян: Доган не желае да загуби контрол над корпорацията, а Пеевски - над партията

Мнения и коментари
© БТА

Ахмед Доган не желае да загуби контрола над корпорацията. Делян Пеевски не желае да загуби контрол над партията. Докато този проблем не бъде разрешен, битката ще продължи.

Това мнение изрази пред БНР пиар експертът Арман Бабикян.

Формално е вътрешно-депесарска битка, неформално е много по-голяма битка, смята той.

Ахмед Доган винаги е печелел на политическата сцена от пазене на баланс - от това, че умее да пази връзките и с Изтока, и със Запада. Санкциите срещу Делян Пеевски не му оставиха друг избор, освен да бъде яростен евроатлантик, гласи прочитът на Бабикян.

Според него е "малко комично" точно Делян Пеевски да говори за "деребеите", които по думите му не са вътрешно-депесарски, а национален проблем, включително в лицето на прокуратурата, която е в ръцете на Пеевски.

Ако Пеевски имаше друг път за комуникация, щеше вече да го е предприел. Очевидно не е поканен при Доган, посочи Бабикян за медийните сигнали на съпредседателя на ДПС.

"Пеевски винаги е пребивавал по-скоро в корпоративната част на политиката. Там се чувства комфортно", изтъкна анализаторът.

 

"Тези 15-ина души, които гласуваха срещу първия мандат, вече искат да се работи. Тоест, Доган промени мнението си, а не Пеевски. Вероятно заради липсата на изход пред Ахмед Доган. В момента посягат на партията му, а корпорацията му изглежда не работи с него", коментира Арман Бабикян в предаването "Преди всички".

Теоретично има 4-5% възможност правителство да се състави с втория мандат, допуска той. По думите му, и при третия мандат шансовете са като при втория, но изборът е в ръцете на президента, който "ще забави часовника".

Във връзка с разнопосочните послания на ПП-ДБ Бабикян подчерта, че в коалицията трябва да се създаде "продукт, който не създава врагове".

Още от Мнения и коментари