Moderna Inc. поиска от Европа одобрение на ваксината ѝ срещу Covid-19 при юноши

Здраве

Компанията Moderna Inc. съобщи в понеделник, че е подала до Европейската агенция по лекарствата (EMA) заявление за условно разрешение за употреба на нейната ваксина Covid-19 при младите хора на възраст между 12 и 17 години.
 
През месец май компанията разкри, че нейният вариант на коронавирусната ваксина mRNA-1273 се е оказала на 100% ефективна сред тийнейджърите, които са участвали в проучването.
 
Преди седмица пък Moderna инициира искане за непрекъснато наблюдение на нейната ваксината от Агенцията за храните и лекарствата на САЩ с цел получаване на пълното ѝ одобрение в страната.
 
"Насърчени сме, че ваксината на Moderna срещу Covid-19 е много ефективна за предотвратяване на инфекции с коронавирус (SARS-CoV-2) при юноши. Подадохме документи до EMA и до Канадската здравна служба за условно разрешение на ваксината ни при непълнолетни на възраст между 12 и 17 години. Планираме да направим това и в САЩ", отбеляза изпълнителният директор на Moderna Стефан Бансел.
 
Миналия месец Европейската агенция по лекарствата одобри прилагането на ваксината срещу Covid-19 на компаниите Pfizer и BioNTech за употреба при деца на 12 и повече години.

Още от Здраве