Хинков: Няма да има грипна епидемия в София, вълната се пречупва (обновена)

Здраве

Няма да има обявяване на грипна епидемия в София-град. Това потвърди министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков пред журналисти.

Нещата се подобряват. Намаляват случаите. За София град няма да има обявяване на грипна епидемия, тъй като случаите са малко.  За София област все още има завишаване на случаите, но там ще се прецени дали да има грипна ваканция или онлайн обучение.

Пречупва се върхът на грипната вълна в страната, подчерта още Хинков и допълни, че общата заболеваемост в страната спада.


В Пловдив междусрочната ваканция за учениците беше удължена с още два дни - 6 и 7 февруари. Грипна ваканция до 7 февруари включително е обявена и във Велико Търново. В София област учениците се обучават дистанционно до 7 февруари, в област Ямбол - до 6 февруари, а в област Перник - до 9 февруари.

В днешния ден изтичат вече обявените мерки в областите Плевен, Смолян, Габрово, Пловдив, Варна, Ямбол, Велико Търново и Хасково. В София-област и Шумен те ще важат до сряда включително, а в Перник и Пазарджик – до петък.

Още от Здраве