Франция очаква един милион Covid заразени на ден

Европа
© БГНЕС

Действителният брой на заразените с Covid-19 във Франция не е далеч от един милион на ден. За това предупреди министърът на здравеопазването  д-р Оливие Веран.

По думите му пред медиите в страната само с варианта Омикрон се регистрират  370 000 положителни проби и това дава основания, че в действителност случаите не са далеч от един милион - може би по-малко, защото тестваме много.

Веран уточни, че е рано да се каже дали настоящата коронавирусна вълна, дължаща се основно на варианта Омикрон, е достигнала своя връх в страната, тъй като в момента се отчитат рекорден брой ежедневни нови случаи.

„Все още имаме нужда от малко време, за да разберем дали сме близо, или не, до текущия пик на Covid вълната“, каза френският здравен министър, добавяйки, че случаите на по-опасния вариант Делта намаляват във Франция.

Във вторник френските здравни власти съобщиха за 368 149 нови случая на коронавирус, което е най-високият брой за ден от началото на пандемията. Седемдневната средна стойност на новите случаи пък се покачи до рекордното ниво от 283 394.  

Още от Европа