Протестите в Бристол се прехвърлиха и в други градове

Европа
© БТА

Във Великобритания след три протеста през седмицата в Бристол срещу проектозакона за полицията и престъпността в събота последваха протести и в други градове. В Манчестър бяха арестувани 18 души за нарушаване на обществения ред.

Полицията в Манчестър определи протеста като "сравнително мирен", но след като група демонстранти насядаха на трамвайните линии на площад "Сейнт Питър" в центъра на града и причиниха сериозно нарушение на транспорта, тя бе принудена да извърши арести. Протести срещу проектозакона, който дава по-големи правомощия на полицията да се справя с мирни демонстрации, бяха проведени също в Бат, Фалмът, Нотингам и Шефийлд. В Брайтън стотици се събраха за да протестират пред главния полицейски участък. В Кеймбридж около 100 души се стекоха към полицейския участък "Парксайд", като някои от тях се качиха на сградата.

Масовите събирания в момента са забранени в съответствие с ограниченията в локдауна. Протестите започнаха в началото на седмицата в Бристол, където имаше сериозни сблъсъци с полицията и при трите прояви, с ранени полицаи и арестувани демонстранти.

 

Източник: БНР

Още от Европа