Продукцията „РЕШЕНИЕТО“ с премиера

Европа

На 22 и 23 февруари 2024 в Зала 2 на Топлоцентрала се състоя премиерата на представлението РЕШЕНИЕТО. Представлението е по сценарий на Александър Мануилов – един от трите наградени сценария в наскоро проведения от Столична община, АСТ Асоциация за свободен театър и норвежката организация TOU конкурс за сценарии. Александър Мануилов е писател, сценарист, драматург и един от създателите на драматургичните платформи “Драма пакт” и “Radar Sofia”.

Текстовете му за театър са поставяни на четири континента и са канени от фестивали като Under the Radar, Ню Йорк; DramatikerInen Festival, Австрия; L’Europe des Théâtres, Париж, Международния фестивал в Керала, Индия; Варненско лято и др.

Конкурсът за сценарии, както и реализацията на спектакъла се осъществяват в рамките на проект „Утвърждаване на РЦСИ ТОПЛОЦЕНТРАЛА като модерно пространство за изкуство, култура и диалог“, който се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 199 996,93 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021 г. по Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество” и се осъществява от Столична община в партньорство с Tou Scene Ставангер, Норвегия и АСТ Асоциация за свободен театър.

Още от Европа