Затягат ограниченията в някои страни от Европа

Европа

От днес във Великобритания влиза в сила задължителното карантиниране по хотели на пристигащи от огнища на зараза в чужбина за тяхна сметка. Страната разширява обхвата на своята ваксинационна програма срещу Covid-19, в която ще бъдат включени хората на възраст от 65 до 69 години, както и "клинично уязвимите". 

Частично разхлабват противоепидемичните мерки в Словения. Отварят основните и средните училища. Разрешава се събирането на до десет лица вместо досегашните шест. Остава в сила обаче полицейският час от 21 до 6 ч. сутринта. 

И в Хърватия започва разхлабване на ограничителните мерки. Отварят фитнес центровете, а децата ще могат да посещават извънкласни занимания. От следващата седмица в страната започва ускоряване на плана за ваксинация. Ще бъдат доставени над 71 000 дози ваксини срещу Covid-19, а в градовете ще бъдат създадени центрове за масова ваксинация.

Вчера Германия затвори частично границите си с Чехия и австрийската област Тирол. В Чехия правителството се договори с областните управители да удължи с две седмици извънредното положение. Португалия въведе изискване за негативен PCR при влизане в страната, направен до 72 часа преди пристигането. По-строги ограничения са в сила и за четири района на Италия - Тоскана, Лигурия, Абруция и Трентино.

Още от Европа