Европейската комисия предлага реформа на СТО

Европа

Европейската комисия представи днес нова търговска стратегия за следващите години. Тя отразява виждането за отворена стратегическа самостоятелност и се основава на готовността на ЕС да допринесе за икономическото възстановяване, като подкрепя природосъобразните и цифровите промени и укрепването на многостранното сътрудничество, промяната на правилата за световната търговия, предаде БТА.

Когато е необходимо, ЕС ще заема по-решителна позиция в защитата на своите интереси и ценности, включително чрез нови средства, се отбелязва в съобщението. Комисията подкрепя мащабното природосъобразно преобразуване на икономиката на ЕС. Стратегията включва действия, които целят да подсилят правилата на световната търговия и да допринесат за икономическото възстановяване на ЕС, добавя комисията.

Стратегията предвижда голяма реформа на Световната търговска организация, включително ангажименти в областта на търговията и природата, нови правила за цифровата търговия, по-строги изисквания за справяне с нарушенията при търговската надпревара. ЕС ще възприеме по-строг и решителен подход към изпълнението и прилагането на сключените търговски споразумения и борбата с нелоялната търговия, се добавя в съобщението.

Още от Европа