Гръцкият министър на туризма изясни изискванията към чуждестранните туристи в страната

Европа

Гърция излезе с изискванията си към чуждестранните туристи за летния турестически сезон. Въвежда се строг протокол по спазване на мерките в туризма, като всички работещи в сектора ще бъдат ваксинирани.
 
Гръцкият министър на туризма Харис Теохарис съобщи пред медиите за утвърден протокол по приемане на туристи това лято. Според него се изисква сертификат за ваксиниране или отрицателен ПСР тест.
 
На границата контролните органи ще прилагат бърз тест за коронавирус. Осигурени са специализирани хотели за туристи, които евентуално покажат симптоми на заразяването.
 
От първите дни на април ще започне масовото ваксиниране на работещите в туристическия сектор, за целта са осигурени достатъчно дози, съобщиха от здравното министерство.
 
Официално Атина посочи, че туристическият сезон ще стартира от 14 май, а при подобрена епидемиологична обстановка е възможно и по-рано, според министър Теохарис.
 
В рамките на идеята „острови без Covid-19“ нидерландска туристическа агенция провежда експеримент с 200 туристи. Те могат да посетят от 12 април остров Родос, като се настаняват в 5-звезден хотел. Нямат право да напускат хотела. Цената е почти три пъти по-ниска от реалната. Вече има над 5000 желаещи да почиват на остров Родос дори и с ограничения.

Още от Европа