Германия постави България в "списъка на рисковите области"

Европа

Считано от 21 март Германия ще издаде предупреждение за пътуване за територията на Република България като "област с висока честота" и страната ще бъде поставена в "Списъка на рисковите области" на института "Робърт Кох". Пълният списък се актуализира регулярно и е на следната електронна страница: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html

Пътуващи от райони с висока честота е необходимо да имат доказателство, че нямат инфекция с коронавирус и при влизане в Германия да представят отрицателен резултат от тест, който при поискване да бъде представен на превозвача преди заминаване, на компетентния орган или на граничния контрол при влизане. Всички влизащи в Германия лица подлежат на задължителна 10-дневна карантина при спазване на разпоредбите на съответната федерална провинция.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България във Федерална Република Германия в Берлин, както и с генералните консулства във Франкфурт на Майн и в Мюнхен.

Още от Европа