Мая Манолова и родата й са получили 1,2 млн. лева държавна пара

Анализи

Не само Мая Манолова, но дъщерята и зет й преживяват през годините благодарение на… Бойко Борисов!

Ралица Манолова и благоверният й Мартин Мирчев са назначени в държавната администрация при управлението на Пламен Орешарски, когато благодарение на червеното потниче в негова подкрепа, Мая Манолова получава индулгенцията да назначи над 20 свои авери в различни ведомства. Защо покрай тях да не уреди и дъщеря си? Че и зет си?

Ралица Манолова е назначена директно като старши експерт в отдел "Оценка, наблюдение и координация" в Главна дирекция „Европейски фондове и международни проекти и програми“ – това е дирекцията, която се занимава с Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси. През 2013 година е назначена със заплата от 1 200 лв., към днешна дата с различните увеличения и компенсации, заплатата й е 2 393 лв. Междувременно е преназначена на длъжност „главен експерт“, за да се вдигне заплатата й.

Редовно получава допълнително материално стимулиране (ДМС), което се дава за постигнати резултати в работа, обикновено веднъж на тримесечие. Средно за всяко тримесечие на 2020 г. е получавала около 1 800 лв. За първото тримесечие на 2021 година отново е получила допълнително 1 969 лв. Това означава, че към заплатата добавя средно между 500 и 600 лв. месечно. Заедно с традиционната 13-та заплата, малката Манолова получава малко над 40 000 лева на година!

Съпругът на Ралица – Мартин Ивайло Мирчев, също е главен експерт, само че в земеделското министерство, в Дирекцията по усвояване на европейски пари на селските райони. Основна заплата – 2071 лв. Назначен е от Орешарски, любимия премиер на тъщата. Мирчев в същото време беше ръководител на младежката организация на БСП в Кюстендил. Т.е. от понеделник до петък е работил за правителствата на Бойко Борисов, а през уикенда му е бил опозиция!

Тук е мястото да добавим, че и Мая Манолова добре изкарваше с държавна пара. Благодарение на Бойко Борисов тя стана омбудсман със заплата от близо 9 000 лева, която получаваше близо 5 години. Плюс други екстри за над 10 бона на месец.

Простите сметки показват, че от 2013-а година до днес, Мая Манолова и родата й са получили от държавата над 1,2 милиона лева! От държавата на Бойко Борисов!

Още от Анализи