За какво всъщност се бори Слави Трифонов?

Анализи

Васил Сотиров

Само мен ли ме притеснява фактът, че няколко седмици преди изборите никой не знае за какво ще се бори третата по сила, а според някои проучвания даже втора парламентарно представена партия "Има такъв народ"? Някой знае ли какви са вижданията им за енергетика, здравеопазване, финанси, съдебна реформа, външна политика или по каквато и да е общественозначима тема?

Съгласен съм, че много хора биха гласували за личността Слави Трифонов, за концертите му, за песните му. А после какво? Засега остава загадка. Абсолютно несериозно е, при положение, че им се възлагат толкова надежди. Няма програма, няма приоритети, няма кадри, нищо няма. Да, има някакви опорки на сайта на партията, но така политика не се прави.

Ако социлогическите проучвания са верни, ме изненадва процентът любители на чалгата от имащите право на глас. Да си призная, очаквах повече от определено неимоверния им потенциал. Убеден съм, че тези 13 процента, които дават на Слави и чалга поколението, са обидни и спокойно могат да се мобилизират още поне 7/8-ми на изборите! 

Дали пък липсата на платформа не значи, че се готвят да бъдат патерица на първата спечелила партия? От друга страна обаче другите партии като си представят програмата на всички избори какво се случва?

1. Не я изпълняват. Без да отговарят на неудобни въпроси по темата.

2. Намират виновник за това ,че не я изпълняват. Най-често е старата власт или другите партии които са на власт.

3. На хартия представят доклад, според който програмата е изпълнена, а в действителност не е.

4. Някой предоставя добре подготвено обяснение защо програмата няма да се изпълни.

5. Някой предоставя обяснение как тази програма не може да се изпълни в този мандат, но ако им дадем нужното време, те ще успеят.

Даааа, има такъв народ...

Още по темата