Ген. Николай Русев: Повече изправни самолети МиГ-29 и повече пилотски часове във въздуха

Анализи

Повече изправни самолети МиГ-29 и повече часове във въздуха за пилотите е поискал командирът на авиобаза „Граф Игнатиево“ бригаден генерал Николай Русев. Пред командването той е представил тенденциите и насоките за развитие през настоящата година, съобщава сайтът на авиобазата.

Според бригаден генерал Русев малкото часове във въздуха „ощетява бойната подготовка на пилотите“. А причината за това е бил недостатъчният брой изправна авиационна техника и ограничено осигуряване с ресурси.

В анализа си бригаден ген. Русев посочва, че летците са участвали международните тренировки. Но „са силно ограничени възможностите за водене на реалистична бойна подготовка“.

От авиобаза „Граф Игнатиево“ се изпълнява т. нар охрана на въздушното пространство на България и НАТО. Тук ще бъдат дислоцирани и новите 8 самолета Ф-16.

В началото на годината стана ясно, че Министерство на отбраната е внесло в пловдивската екоинспекция инвестиционното намерение за изграждане на нова и модернизация на съществуваща инфраструктурата. 300 милиона лева се очаква да струват строителните дейности. Правителството вече отпусна 100 милиона.

Още от Анализи