Кой подаде оставката на човека на Божков в МВР?

Анализи

Злополучната Елена Фичерова-Караиванова, учредител на партията на Васил Божков-Черепа, член на Изпълнителния съвет на „Българско лято“ и кандидат за депутат от същата, която неочаквано подаде оставка като шеф на кабинета на вътрешния министър Бойко Рашков, не е депозирала сама заявление за освобождаване, а са и го „подали“, съобщиха източници в сградата на „Шести септември“№29. Според официалната информация на пресцентъра на МВР тя подала молба за освобождаване от поста. Актът бил мотивиран от желанието да не причинява негативи за политическия кабинет. Това обаче не отговаря на истината.

Вместо Фичерова-Караиванова оставката е написана и подадена от зам.-министъра на вътрешните работи Енчо Мирчев. Фичерова само се е подписала под документа. А на Мирчев е диктувана от хора извън МВР, които са неофициалните кукловоди на Бойко Рашков и цялата монтирана там клика. Информирани твърдят, че експресната оставка на човека на Черепа в МВР е заради оповестените санкции на САЩ срещу Васил Божков.

Почти месец след разкритията, че назначената за шеф на кабинета му е от партията на Черепа, Бойко Рашков опитваше да замаже скандала с оправданията, че тя е подала молба до ЦИК да бъде махната от листата на „Българско лято“, пропускайки факта, че дамата е член на политбюрото на партията-Изпълнителния съвет. Въпреки кръговата отбрана на вътрешния министър Фичерова е с подадена оставка. Остава висящ въпросът, докато бе шеф на политическия му кабинет, дамата бе ли и член на Изпълнителния съвет на „Българско лято“. Според запознати-да. Това е грубо погазване на професионалните стандарти в МВР, политическо лице, не министър, да управлява системата.

Въпреки обещанията на Рашков пред различни медии, че Елена Фичерова ще говори, тя така и не даде пресконференция да обясни всичко около нея, а именно, че Черепа я е предложил на неговия близък приятел Бойко Рашков.

Още от Анализи